Vánoční koření, nechť se rozvoní
Vánoce jsou krásným časem. Rodiny se sejdou, stráví spolu příjemné chvilky, zatímco celým domem voní svařák, perníčky, purpura a další vánoční koření. Podívejte se, jaké zajímavé vánoční koření jsme si pro vás připravili, aby chvíle strávené s vašimi nejbližšími byly ještě intenzivnější.
Koření na svařák
Svařené víno je nerozlučně spjato se zimním a vánočním obdobím. Doušek svařáku vám dokonce přinese celou řadu léčivých účinků. Rozšíří se vám cévy, pomůže vám proti chudokrevnosti a má také velmi pozitivní vliv na imunitní systém. Rozhodně byste tak svařák neměli podceňovat.
Svařené víno se připravuje typicky z červeného, případně i bílého vína. Jeho součástí je samozřejmě také koření na svařák. To pak obsahuje všechno typické koření, jako je skořice, pomerančová kůra, hřebíček nebo sušená jablka. Pomocí směsi na svařák můžete připravit až pět litrů lahodného teplého nápoje.
Perníková chaloupka
Perník byl v dobách dávno minulých obrovským luxusem. Důvodem je koření, které je pro jeho přípravu potřebné. V minulosti ale byl med, mouka nebo pepř nedostatkovým zbožím. V České republice je nejznámější pardubický perník.
Dnes si ale můžete lahodný perník připravit na Vánoce i vy. Stačí vám k němu perníkové koření. To obsahuj lahodné ingredience, mezi které se řadí skořice, badyán, koriandr, ale tak hřebíček nebo fenykl. Vychutnejte si teplý perník, případně perníkové postavičky také u vás doma!