Texas Steak: Griluj jako kovboj!
Texas steak – to není jen kus masa, ale legenda. Vůně dýmu, šťavnaté hovězí s křupavou kůrkou a pikantní koření… Zavřete oči a už se cítíte na rozpálené pláni s kovboji u ohně? Tak pojďme si tuhle legendu přivolat do vlastních zahrad!
Tajemství dokonalého steaku:
- Maso: Vyberte si kvalitní hovězí maso s mramorováním, ideálně ribeye, T-bone nebo striploin.
- Koření: Vyzkoušejte naši vymazlenou směs Texas steak, která obsahuje hrubozrnnou sůl pepř, hořčičné semínko, koriandr, rozmarýn, cibuli a další dobroty dle speciální receptury.
- Teplota: Gril rozpalte na vysokou teplotu a maso grilujte z obou stran cca 3-5 minut pro medium rare. Gril zavírejte!
- Odpočinek: Po grilování nechte maso 5-10 minut odpočinout na teplém místě nebo v alobalu, aby se šťávy rozprostřely a steak byl krásně šťavnatý.
Tipy pro grilovací mistry:
- Před grilováním maso potřete olejem.
- Neotáčejte steak příliš často. Stačí jednou, maximálně dvakrát.
- Po grilování nechte steak 5-10 minut odpočinout. Tak se šťáva v mase rozprostře a steak bude ještě šťavnatější.
- Servírujte steak s jednoduchými přílohami: grilovanou zeleninou, bramborami pečenými v ohni nebo s chlebem a máslem.
Zajímavosti o Texas steaku:
- V Texasu se griluje na dubovém dřevě, které dodává masu specifickou kouřovou chuť.
- Tradiční přílohy k Texas steaku jsou fazole, kukuřice a bramborová kaše.
- V Texasu se konají soutěže v grilování, které přitahují grilovací mistry z celého světa.
Pusťte se do grilování!
S trochou grilovací magie a našimi tipy zvládnete Texas steak levou zadní. Tak neváhejte, rozpalte gril a pozvěte přátele na ochutnávku!