Mexické a arabské koření
Jiný kraj, jiný mrav. To stejné platí také v případě kuchyně. Každá země má svá specifická jídla, do kterých používají také specifická koření. Řeč je hlavně o koření arabském a mexickém. Podívejte se na tipy, na která jídla se taková koření hodí.
Mexické koření
Mexická kuchyně je sama o sobě proslulá kombinací chutí a barev. U mexických jídel o to více platí, že se jí očima. Tyto pokrmy také bývají hodně kořeněné. Téměř v každém jídle najdete chilli o různé pálivosti. Mexická kuchyně je tak jedinečná, že dokonce v roce 2010 došlo k jejímu zařazení do nehmotných památek lidstva UNESCO.
Udělejte si doma jedinečný mexický pokrm za použití mexického koření. To nabízí směsici pikantní chuti a jemné předsmažené cibulky. Koření se skvěle hodí na mexické speciality, rozhodně jej ale můžete použít také do španělských jídel. Mexické koření je vhodné na rožnění, restování a přípravu minutek.
Arabské koření
Arabská kuchyně, někdy též nazývaná orientální kuchyně, je poměrně stará. Velmi často sem spadají jídla typická pro perskou, tureckou nebo kurdskou kuchyni. Je v ní také tradičně používáno množství rozmanitého koření, které doplňuje maso, rýži nebo zeleninu. Tedy nejčastější prvky arabské kuchyně.
Arabské koření vám umožní přinést orientální kuchyni také do vaší domácnosti. Koření je lehce pikantní, nabídne bohatou chuť kari, skořice či kurkumy. Je výborné do marinády, na maso nebo zeleninu. Je určeno především na minutky či restování. Své využití ale najde také v orientálních omáčkách, které můžete podávat jako přílohu k masu.