Zapomenuté heslo Registrace
V košíku máte 0 položek za 0 Kč

Položky ve Vašem košíku

K pokladně

Celkem za:0 Kč


Do dopravy ZDARMA Vám zbývá nakoupit za: 601
creamy-garlic-parmesan-sauteed-mushrooms-doff-black-plate.jpg

Houbové koření a recepty z hub

Houbaření je jeden z nejlepších druhů odpočinku, pro lidi všech věkových kategorií. A na navíc si po klidné procházce lesem, můžeme dopřát, při troše štěstí i skvělý gurmánský zážitek. Pojďme se tedy podívat na ty nejoblíbenější recepty z hub, které s našim kořením budou nepřekonatelné.

Co je houbové koření a jaké je jeho složení? Skládá se z různých druhů hub nejčastěji lišky, hřib smrkový, hřib hnědý, hřib kovář nebo křemenáče. Často v houbovém koření bývají i bylinky které jsou pečlivě vybrány a zpracovány tak, aby co nejlépe podtrhly chuť a aromatické vlastnosti hub. Sušená zelenina, sůl, kmín a pepř už jen doladí do dokonalosti tuto směs.

Proč používat houbové koření od levnékoření.cz?

  • Všestranné použití: Hodí se do omáček, polévek, rizot, nádivek, marinád a mnoha dalších jídel.
  • Zvýraznění chuti: Podtrhne přirozenou chuť ostatních ingrediencí a je bez glutamanu.
  • Snadná příprava: Stačí přidat do pokrmu během vaření a nechat rozvinout jeho chuť.
  • Celoroční dostupnost: Na rozdíl od čerstvých hub si můžete houbové koření vychutnávat po celý rok.

Houbové rizoto:

Potřebujeme:

  • 300g rýže
  • 1 lžíce houbového koření
  • 1 cibule
  • 2 stroužky česneku
  • 1 l zeleninového vývaru
  • hrášek mražený (volitelné)
  • parmezán nebo jiný sýr
  • sůl, pepř
  • olej

Postup:

  1. Na oleji do zlatova osmažíme cibulku s houbami nakrájenými na plátky.

  2. Přisypeme rýži, česnek a chvilku restujeme.

  3. Přilejeme horký zeleninový vývar.

  4. Přidáme houbové koření a promícháme.

  5. Vaříme do změknutí a pokud je třeba podlijeme.

  6. Hrášek přidáme 5 minut před koncem vaření.

  7. Dochutíme solí, pepřem a ozdobíme strouhaným parmezánem.

Houbová omáčka:

Potřebujeme:

  • 1 cibule
  • 2 lžíce másla
  • 2 lžíce hladké mouky
  • 500 ml vývaru
  • 200-300 g čerstvých nebo sušených hub
  • 1 lžička houbového koření
  • sůl, pepř podle chuti
  • smetana ke šlehání
  • petrželka na ozdobu

Postup:

  1. Cibuli nakrájíme nadrobno a osmahneme na másle dozlatova.

  2. Přisypeme mouku a za stálého míchání osmahneme do světle hnědé barvy.

  3. Zalijeme vývarem a zašleháme do hladka.

  4. Přidáme houby, houbové koření, sůl a pepř.

  5. Vaříme doměkka a potom zahustíme smetanou.

Tipy a triky

  • Podávání: Houbovou omáčku podávejte s těstovinami, rýží, knedlíky, masem nebo i vejcem.
  • Sušené houby: Pokud používáte sušené houby, nechte je před použitím nabobtnat ve vlažné vodě.
  • Druhy hub: Kromě klasických hřibů můžete použít i jiné druhy hub, jako jsou lišky, žampiony nebo václavky.
  • Další koření: Do omáčky můžete přidat i jiné koření, jako je rozmarýn, tymián nebo majoránka.

Některé houby jsou jedovaté!! Proto je při sběru hub důležité znát je a sbírat pouze ty, které bezpečně poznáte.

Houbové koření je skvělý způsob, jak si přinést kousek lesa do své kuchyně. Vyzkoušejte ho a objevte nové chuťové horizonty!

Dobrou chuť!

Víte že .... ?

... koření má svá tajemství a mnohé zajímavosti? Vyberte si koření o kterém se chcete dozvědět nejvíce informací:

Nebo nám napište, o kterém koření byste se rádi dozvěděli nejzajímavější fakta a zajímavosti.

Přidejte se k nám na Facebooku!

Newsletter

[x] Zavřít

Newsletter

[x] Zavřít

Přihlášení

[x] Zavřít




Zapomněl jsem heslo
Cookies