Zapomenuté heslo Registrace
V košíku máte 0 položek za 0 Kč

Položky ve Vašem košíku

K pokladně

Celkem za:0 Kč


Do dopravy ZDARMA Vám zbývá nakoupit za: 601
sandwich-with-sundried-tomato-tasty-snack-concept.jpg


Ciabatta s restovanou cibulkou - recept a tipy na tapas

Ciabatta! To slovo samo o sobě zní lahodně, že? Tato lehká a nadýchaná italská bageta s charakteristickými velkými dutinami si získala srdce milovníků chleba po celém světě. A není se čemu divit! Ciabatta je perfektní pro širokou škálu chutí a pokrmů.

Recept na ciabattu:

Ingredience:

Postup:

  1. V míse smíchejte mouku, droždí a sůl.

  2. Přidejte vlažnou vodu a olivový olej a vypracujte hladké a elastické těsto.

  3. Těsto hnětete asi 10 minut, dokud nebude lesklé a nelepivé. Před koncem přidejte restovanou cibulku a ještě promíchejte.

  4. Vložte těsto do olejem vymazané mísy, přikryjte ho utěrkou a nechte kynout na teplém místě asi 1 hodinu, dokud nezdvojnásobí svůj objem.

  5. Vykynuté těsto vyklopte na pomoučený vál a rozdělte ho na 2 díly.

  6. Z každého dílu vytvarujte bochník a položte ho na plech vyložený pečicím papírem.

  7. Bochníky přikryjte utěrkou a nechte kynout dalších 30 minut.

  8. Troubu předehřejte na 220 °C.

  9. Vykynuté bochníky potřete vodou a posypte hrubou moukou.

  10. Pečte ciabattu asi 20-25 minut dozlatova.

  11. Upečenou ciabbatu nechte vychladnout na mřížce.

Tipy na tapas s ciabattou:

  • Bruschetty: Klasika mezi tapas! Ciabattu nakrájejte na plátky, opečte je a potřete je rajčatovou salsou, olivovým olejem a bazalkou.
  • Caprese: Další italská klasika, která nikdy nezklame. Na plátky ciabatty položte plátky rajčat a mozzarelly, pokapejte olivovým olejem a balsamikovým octem a ozdobte bazalkou.
  • Slané koláčky: Ciabattu nakrájejte na kolečka, potřete ji krémovým sýrem a ozdobte různými ingrediencemi, jako je šunka, olivy, rajčata, paprika atd.
  • Mini sendviče: Ciabattu nakrájejte na plátky a naplňte ji různými náplněmi, jako je šunka a sýr, grilovaná zelenina, tuňák s majonézou atd.
  • Tapas s avokádem: Avokádo rozmačkejte, dochuťte solí, pepřem a citronovou šťávou a namazte na plátky ciabatty. Ozdobte rajčaty, okurkou a klíčky.

Tipy pro pečení ciabatty:

  • Použijte kvalitní mouku s vysokým obsahem lepku.
  • Těsto důkladně hněte, aby se v něm vytvořila silná lepkavá síť.
  • Nechte těsto dostatečně kynout, aby se rozvinula jeho chuť a aroma.
  • Pečte ciabattu ve vyhřáté troubě s párou, aby se vytvořila křupavá kůrka a nadýchaná střídka.

Zábava s ciabattou:

  • Ciabatta se dá ochutit různými bylinkami a kořením (např. rozmarýnem, tymiánem, oregánem).
  • Uspořádejte tapas party a pozvěte přátele, aby si pochutnali na vašich výtvorech.
  • Zapojte do pečení i děti a užijte si společný čas v kuchyni.

Ciabatta je univerzální a chutná pochoutka, která vám zpříjemní každý den. Tak na co ještě čekáte? Začněte péct!

Image by atlascompany on Freepik

Víte že .... ?

... koření má svá tajemství a mnohé zajímavosti? Vyberte si koření o kterém se chcete dozvědět nejvíce informací:

Nebo nám napište, o kterém koření byste se rádi dozvěděli nejzajímavější fakta a zajímavosti.

Přidejte se k nám na Facebooku!

Newsletter

[x] Zavřít

Newsletter

[x] Zavřít

Přihlášení

[x] Zavřít




Zapomněl jsem heslo
Cookies