Česnek na posílení imunity a skvělý na dochucení pokrmů v kuchyni
Vůně a chuť česneku v pokrmech zvyšuje gurmánský zážitek nejenom ve výrazné vůni, ale dodá pokrmům patřičnou chuť. Má vynikající antibakteriální účinky, dále velmi posiluje imunitu a působí protizánětlivě. Použití česneku v kuchyni je velmi široké a praktické, což věděly i naše prababičky. Ne vždy máte ale po ruce kvalitní čerstvý česnek, a tak vám doporučujeme k použití česnek již zpracovaný.
Sušený česnek plátkový
V každé dobře vybavené kuchyni nesmí chybět česnek i v podobě sušených plátků, které mají v pokrmech své nezaměnitelné kouzlo. Sušený plátkový česnek se používá do naprosto všech pokrmů, které doma v kuchyni nebo v profesionálním gastro provozu jako gurmán určitě užijete. Plátky se hodí pod maso, k přípravě omáček a minutek. Perfektní je i na přízdobu po namočení do vody a lehkém opražení na másle s bylinkami.
Granulovaný česnek
Naprostou vychytávkou je v posledních letech i česnek granulovaný. Ten se používá naprosto ve všech pokrmech, kde potřebujete cítit pravou chuť a vůni česneku, bez toho abyste měli v pokrmech jejich větší kousky. Granulovaný česnek najde využití v polévkách jak zeleninových, tak i v masových vývarech, kde si zachovává svou výraznou chuť a vůni. Skvělou chuť dosáhnete i přidáním do jakéhokoliv dipu, přičemž jej má kuchař v granulované podobě ihned k dispozici a okamžitému použití.