Vanilkové lusky nejsou lusky. Správně (botanicky) se jedná plody některých druhů orchidejí rodu vanilkovník (Vanilla), a to o tobolky. Původem vanilka pochází z Mexika, které bylo až do poloviny 19. století jediným jejím producentem. Pouze zde se totiž vyskytovaly včely rodu Melipona, které tuto orchidej dokázaly opilovat. Po vynálezu umělého opylování, se vanilka rozšířila do celého světa.
Vanilka z Madagaskaru je celosvětově považována za jednu z nejlepších a nejcennějších odrůd vanilky. Její jedinečné aroma a chuť ji předurčují k použití v široké škále kulinářských a kosmetických výrobků.
Vanilka pravá (Vanilkový lusk) 13-15 cm
Vanilka pravá (Vanilkový lusk) 19-21 cm
Vyjímečná madagaskarská vanilka se vyznačuje se výraznou, sladkou a květinovou vůní s lehkými tóny dřeva a koření a její chuť je komplexní, s tóny vanilky, karamelu a lehce kořenitými podtóny. Hodí se do sladkých i slaných pokrmů, do pečiva, dezertů, nápojů a dokonce i do některých slaných omáček. Madagaskarská vanilka je ručně zpracovávaná a podrobena pečlivému procesu fermentace a sušení, což zaručuje její vysokou kvalitu.
Kvalita a vůně vanilky se liší podle místa růstu vanilky. Některé země produkují vanilku s vyšším obsahem vanilinu. Lusky, v závislosti na kvalitě, dávají 1/4 až 1 lžičku vanilkových semen. 1/4 lžičky vystačí pro ochucení pokrmu pro 4 - 5 lidí.
Přečtěte si více o vanilce a jejím použití:
Vyberte balení a vložte do košíku
Rodinné balení (2 ks)
60 Kč
Cena s DPH za balení: 2 ks
Cena na stánku:
75 Kč
Dostupnost: Skladem (expedice do 24-48 hodin)
XXL Balení (10 ks)
255 Kč
Cena s DPH za balení: 10 ks
Cena na stánku:
300 Kč
Dostupnost: Skladem (expedice do 24-48 hodin)
GASTRO Balení (100 ks)
2 250 Kč
Cena s DPH za balení: 100 ks
Cena na stánku:
2 500 Kč
Dostupnost: Skladem (expedice do 24-48 hodin)
Velké balení (1kg / 400 ks)
4 890 Kč
Cena s DPH za balení: 1kg / 400 ks
Cena na stánku:
Dostupnost: Skladem (expedice do 24-48 hodin)
Složení
vanilkový lusk, VanillaTahitiensis - Luxury grade
Alergeny
Může obsahovat stopy alergenu lepku, sóji, celeru, hořčice, sezamu, vejce a mléka.
Země původu
Madagaskar